 För er nyfikna bjuder jag på ett recept hur tidningen Mat och Hälsa på citronmuffins (har grejat lite efter egen smak, som vanligt).
För er nyfikna bjuder jag på ett recept hur tidningen Mat och Hälsa på citronmuffins (har grejat lite efter egen smak, som vanligt). Du behöver (20 muffins)
4 ägg
1 dl sukring + 1/2 krm stevia (jag ökade sukrin från 1/2 dl till 1 dl och lade till stevia)
125 g smält smör
100 g färskost
1 dl grädde
3 dl mandelmjöl
 1 msk fiberhust
1 msk fiberhust2 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver
rivet skal från en citron
Gör så här:
Sätt ungen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och rör ner smält smör, färskost och grädde i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser inkl citronskalet och rör ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Variera smaken med vanilj, kardemumma eller varför inte kakao. Servera som dom är till en kopp kaffe eller med en klick grädde smaksatt med citron/vanilj.
//Theres
 
Jag Ska baka sjukt mkt lchf i sommar så jag till slut motbevisar mig själv! :-) (riktigt mörk choklad, är det ok?)
SvaraRaderaAntar att det är väldigt mkt en vanesak!
RaderaDet är en vanesak helt klart, precis som allt annat som är nytt för än.
RaderaMörk choklad från 70% är helt okej. Ett snabbrecept:
Smält mörk choklad (gärna en med smak). Blanda ner den smälta chokladen i hårt vispad grädde. Häll upp i glas. Ställ i kylen. Chockladmousse!
//Theres