Tänkte passa på att bjuda på ett gott recept, hallonmousse. Bjöd mina kollegor på detta i lördags och det blev tummen upp från alla. En efterrätt som passar både lchf:are och icke lchf:are helt enkelt.

Hallonmousse (4-5 portioner)
Du behöver:
200 gram hallon
3 gelatinblad
2 dl grädde
Sötning efter smak
Gör så här:
Lägg gelatinblanden i kallt vatten, minst 10 minuter. Mixa hallonen och passera dom om du vill ha bort kärnorna. Lägg hallonen i en kastrull och koka upp. Ta av hallonen från spisen. Krama ur gelatinblanden och rör ner dom i hallonen så att gelatinet fördelas väl. Söta med sukrin eller agavesirap efter smak. Låt svalna. Vispa grädden och rör ner ungefär en tredjedel i hallonen och vänd sedan ner hallonsmeten i den resterande grädden försiktigt. Ställ i kylen. Till servering, toppa med hallon och pudra sukrin över moussen.
//Theres
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar