Nu är kvällens middag intagen. Riktigt gott och busenkelt att laga till. Eftersom en del av er läsare önskar recept och tips på god lchf-mat så delar jag med mig av kvällens middagstips.
Du behöver:
Kycklingfilé (jag delar en filé på längden så jag får två stycken tunnare filér. En tunn filé räcker för mig att bli mätt på)
Svamp (jag använde pappa-plockade trattkantareller)
Grädde
Creme fraiche
Smör till stekningen
Kryddor (jag använde: salt, peppar, paprika och chilipulver)
Gör så här:
Sätt ungen på 200 grader. Lägg kycklingefilén i en ungssäkerform och droppa olivolja över. Krydda med valfria kryddor på båda sidorna. Sätt in kycklingen i ungen.
Steg svampen i rikligt med smör. Se till att vätskan kokar bort. Krydda med salt och peppar. Rör ner creme fraiche och grädde (jag använder inga mått utan går på känsla). Låt puttra i några minuter. Smaka av. Tänk på att du använder riktigt smör och det feta alternativet av både creme fraiche och grädde. Servera med en tomat och löksallad till.
Smaklig måltid!
//Theres
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar