onsdag 16 november 2011

Doftar nybakat i hela lägenheten

Lchf innebär inte bara bacon, bea-sås och fetta biffar. Nej, det finns så mycket mer gott att laga och baka. Härom kvällen testade jag att baka chokladmuffins. Yes, du läste rätt, chokladmuffins. Givetvis innehåller dom både lite kolhydrater och lite sötning men i jämförelse med en vanlig socker-bomb -till-muffins så är dessa ett bra och gott alternativ. Dessutom var dom gjorda på ett huj så nu är frysen full av mumsiga chockladmuffins. Kom förbi på en fika!

Chokladmuffins 
(Det blir cirka 24 stycken. Jag använde små muffinsformar) 

Du behöver:
150 gram smör
250 gram mandelmjöl
1 dl agavesirap (jag använde 0.7 dl)
4 ägg
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk

För den uppmärksamme läsaren: 
räkna muffinsformarna


Gör så här:
Sätt ungen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och agavesirap tills det är fluffigt. Blanda i dom torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Rör i smöret sist. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i cirka 13-15 minuter. 


//Theres

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar