torsdag 1 november 2012

Fröknäcke

Det var ett tag sedan jag levererade ett recept men idag är det dags för ett nytt. Jag prenumererar på Sveriges ända lchf-magasin, Mat & Hälsa och är även med i deras grupp på facebook. Igår la dom ut ett recept via gruppen på fröknäcke, ett kex som kan ätas både som en knäckemacka eller som ett kex som serveras till en ostbrickan. Receptet är urenkelt och de blev riktigt bra. 

Fröknäcke
Du behöver:
1.5 dl sesamfrön
1 dl linfrön (hela)
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk brödkummin (hoppade jag över då det inte fanns hemma)
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2.5 dl kokande vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp vattnet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt oljan, vattnet och rör om. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen i 1 timme. Efter 1 timme stänger du av värmen och låt svalna med öppen lucka. 
Tips: Du kan byta ut fröna mot andra som du själv föredrar. Du kan också krydda med valfria kryddor, te.x flingsalt eller timjan.

//Theres

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar