söndag 25 december 2011

Resan: God fortsattning!

Igar fyllde jag 30 ar. Det gar liksom inte att forneka langre. Vi borjade dagen med att dyka tva dyk i havet med var divingmaster Noe. Tillsammans med en mexicans familj begav vi oss ivag. Forsta dyket gick jattebra. Det var forflyttningen i baten fran punkt A till B som blev problematiskt. Sjosjukan slog till! Samtliga i baten djupandades och viljan att ater igen komma i vattnet var tydlig. Sa pass tydlig att vi mer eller mindre slangde oss i. I efterhand har vi skrattat gatt at var egen asyn men just dar och da, fy fasen! Andra dyket gick ocksa mycket bra dock fick jag en ny dykskada. Rev upp min handflata pa repet till bojen, men man ar val en tuffing. Val pa ytan igen var dykkursen avklarad och godkand. Grattis till oss och en battre fodelsedagspresent kunde jag inte fatt. Val pa land blev det sol pa var strand och senare en langpromenad i vattenbrynet utmed Tulum beach. Pa kvallen overraskade Jennifer mig med en fotobok som bade bild och textmassigt berattade om var vanskap fran borjan till idag. Blev otrolig glad och lycklig, gladjetarar rann. Sedan at vi treratters middag pa vart hotells restaurang. En helt fantastsiak fodelsedag helt enkelt.

Noe, Carlos, Jennifer & jag
Idag, julafton har vi besokt Tulum ruins som ar en gammal inkastad. Otroligt vacker utsickt over havet och en rundtur pa cirka en timme. Eftermiddagen angnade vi at att hanga pa stranden, sola och bada. Aven ett snabbt stopp pa dykcentret och ett lite vemodigt "hej da" till var divingmaster Noe och agren Carlos hann vi med. Sedan var det aterigen dags att utforska mer. Vi tog taxi till Gran Cenote som ar en kalk(?)grotta som man kan snorkla i. En riktigt haftig upplevelse som vi inte ville ha ogjord konstaterade vi efterat.

Nu sitter vi pa internetcafe i Tulum down town och ska ata julmiddag pa restaurangen som Gud glomde. En restaurnag som vi blivit rekomederade sa vi hoppas pa det basta nu. Vill ocksa skriva om vart hotel Zamas som har overtraffat alla vara forvantningar. Vi bor alltsa i en bungalow pa stranden och vi trivs som fiskar i vattnet bade Jennifer och jag. Maten, folket och atmosfaren ar helt grym i Mexico och det basta av allt, det ar bara borjan. I morgon reser vi vidare till on Cozumel som bland annat ar erkand for att ha ett av varldens finaste barriarrev. Dar ska vi dyka!

Over and out for now...

//Theres

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar