torsdag 29 december 2011

Resan: Cancun here we go

Vart dyk pa Cozumel var helt fantastiskt bra. Vi akte ivag tillsammans med ett amerikans par, Rose och Mike som vi adopterade som vara foraldrar for dagen, en kille fran Kanada och tva diving masters, Aldo och Richardo. Vi besokte forst ett rev, Palancar som lag utmed ons sodra spets. Darefter akte vi vidare till Tormentor-rev. Vadret var med oss och allt gick hur bra som helst. Bada tva var euroforiska efterat. Vi planerar redan nasta dykresa :) Sista dagen pa Cozumel hade vi planerat en ridtur men efter att ha besokt ranchen som Gud glomde bestamde vi att vi inte ville stodja deras verksamhet och tog istallet en lang promenad tillbaka till Isla Cozumel (staden). Vi at god lunch och drack frozen Pina Coladas i gasande sol. Sedan traskade vi tillbaka till vart hotel. En lugn dag med massor av sol vilket jag blev varse om nar jag speglade mig pa kvallen. Goggel-branna i ansiktet efter solglasogon och cyklop och typ sex olika rander pa axlarna efter diverse olika klanningar och bikinioverdelar under resans gang. Men bruna ar vi!

Bada Jennifer och jag har blivit foralskade i Cozumel. On kandes som ett hem for oss. Inte bara for att tempot passade oss utan ocksa for att manniskorna vi traffade blev vara vanner. Att saga "Hola" till var och varannan manniska du moter ar helt naturligt. Alla ler och ar hjalpsamma vad det an galler. Erik som jobbade pa vart hotel, och hans familj blev snabbt vara nya vanner. Familjen drev restaurangen som Gud definitivt hade glomt och deras mat ar fortfarande en hojdpunkt pa resan. Det visade vi genom att att atervande fler an en gang till deras restaurang. Men resan gar vidare och i morse lamnde vi Cozumel bakom oss och tog farjan och bussen till staden Cancun.

Da vi har varit pa resande fot i Mexico ett tag nu sa vet vi vad bra mat ar, vilka manniskor vi ska pratat med och hur man, enkelt uttryckt far basta servicen har. I Cancun ar det hetsigt, komersiellt men med var erfarenhet i ryggsacken klarar vi oss bra. Vi gar inte pa nagra turistrick (annu i alla fall). I morgon ska vi komma ivag pa vart sista dyk for den har resan. Vi ska besoka ett undervattensmueum som pa papper verkar riktigt haftigt. Pa nyar blir det ett besok till en liten on som heter Isla Mujeres som ligger cirka 13 kilometer med farja fran Cancun. Hur vi ska fira nyarsafton vet vi inte riktigt men att det ar i den har stan man ska vara for att fa bra fest, det rader det ingen tvekan om!

Vi hors snart igen...

//Theres

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar