måndag 2 januari 2012

Resan: Gott slut 2011 & Gott nytt 2012

I forrgar gjorde vi vart sista dyk for den har resan. Tillsammans med Aqua World och cirka 20 andra turister begav vi oss ivag till ett undervattensmusem och ett rev som heter Maconi rev. Dyken gick hur bra som helst och bade Jennifer och jag kande oss mycket nojda efterat. Total lycka! Det som var mest uppseendeveckande under denna eftermiddag var vara medresenarer. Pull-up mannen, den tysta tysken, konstiga familjen, karkmannen och blonda amerikanskan. Riktiga karrakarer som gjorde utflykten till mer an bara en vanlig dyktur. Sjosjuka rade ombord och ni forstar da saker var krak-mannen kommer in i bilden. Mannen var kittad ut i fingerspetsarna men kunde varken halla sin lunch i magen, eller for den delen dyka bra. En bluff helt enkelt. Att dyka tar pa krafterna men pull-up mannen kunde inte sitta still, om sa for tva minuter. Vi tror han ville imponera. Fragen ar bara pa vem? Konstiga familjen bestod av pappor, dottrar, broder, pojkvanner, farbroder, flickvanner. Fragen vara bara vem som var vem, till vem och hur? Forvirrande. Den blonda amerikanskan hade noll koll och det slutade med att hon hade barnfenor pa fotterna. Say no more. Den anda som vi igentligen inte hade nagra problem med var den tysta tysken, men som sagt var, han var tyst.

Igar var det nyarsafton aven i Mexico. Dagen spenderade vi pa on Isla Mujeres. Vi borjde med att hyra golfbil (som inte hade klarat svensk bilbesiktning) och akte runt on pa mindre an en timme. On ar 8 kilometer lang och 4 kilometer bred sa med gasen i botten hann vi. Efter var tur hagrade stranden och var sin solstol. Val tillbaka pa vart hotel skulle vi korka upp och skala in det svenska nyaret. Problemet var bara att vi har legat en timme fel i tidskillnaden sa krast, det svenska nyaret hade passerat oss. Vi skalde istallet in Englands 2012. Kvalllen bjod pa fortsatt bra forfest med svensk schalgermusik och hotelgjorda groggar. Middagen intogs pa La Parilla dar stamningen var nagot samre an pa hotellet. Da vi har haft en valdigt aktiv semester och somnat runt klockan 22 varje kvall sa totaldog vi runt 22.30. Men skam den som ger sig. Med gott sallskap och lite jadra anamma sa skalade vi in det nya aret klockan 24.00, som sig bor.

Idag har varit en lat dag. Var anda pa hela resan om jag ska vara arlig. Efter nagra snabba arenden pa stan tog vi lokalbussen till stranden dar vi spenderade dagen. Nu vantar packning, dusch och sen middag. Tidigt i morgon tar vi bussen tillbaka till Playa del Carmen och farrjan over till Cozumel. Ett stopp pa Diegos restaurang for var sista mexicanska lunch ar ett maste innan vi flyger tillbaka till USA. Dar vantar ytterligare sex dagar innan det ar dags for mig att flyga hem till er.

Mexico har varit underbart och det ar med sorg i hjartat jag maste lamna ett land som for alltid kommer ha en speciel plats i mitt reshjarta.

Vi hors snart igen...

//Theres

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar