måndag 16 januari 2012

Blir så trött

  • På TV går just nu en reklam från bland annat Apoteket. En reklam som är en medicin (?) som reducerar kolhydraterna i kosten. Medicinen, Glucosanol rekommenderas till personer över 12 år med övervikt. Ve och fasa är min spontana reaktion och fy sjutton är min andra. 

  • Kan vi inte än gång för alla slå fast att viktnedgång inte har några snabba vägar! Om det fanns snabba vägar skulle väl alla ha valt dom, eller hur? Pulverdieter, magsäcksoperationer, bantning, mediciner, ja gud och hans moster. Dom flesta "snabbvägar" kommer bara resultera i att du går upp i vikt igen. Satsa istället på en livsstilsförändring med bra kost och träning. Du kommer vinna på det - livet ut!




  • Från apoteket.se: 
  • för viktkontroll och behandling av övervikt, för de som äter en kolhydratrik kost
  • blockerar upptaget av kolhydrater från maten dämpar aptiten.
...eller skippa kolhydraterna
så slipper du medicinera bort dom
Glucosanol är en medicinteknisk produkt för generell viktkontroll och för förebyggande och behandlande av fetma hos vuxna. Glucosanol är mest effektiv i kombination medväl sammasatt kost och motion.
Glucosanol innehåller ett standardextrakt, PhaseLite, som minskar upptaget av kolhydrater. PhaseLite utvinns ur kidneybönor. Glucosanol reducerar aktiviteten från enzymet amylas i magsäcken och förhindrar därigenom nedbrytningen av kolhydrater.
Kolhydrater finns i bla pasta, potatis, ris och bröd- Glucosanol kan vara ett alternativ till vuxna som äter en kolhydratrik kost och som vill kontrollera sin vikt eller gå ner i vikt.


Det här är bara bluff och båg och ytterligare ett försök till att sälja på desperata och okunniga människor skit. Bättre vore om företag som apoteket istället för mediciner som lösning på ett allvarligt problem förespråkade en sund livsstil!
//Theres

2 kommentarer:

  1. Jag har en väninna som länge försökt gå ner i vikt. Hon försöker äta rätt men har svårt att låta bli kolhydrater. Hon prova glucosanol och hon har gått ner ca 6 kilo på en månad. Det positiva är att hon känner nu även mindre sug efter kolhydrater och socker så det hjälper henne till bättre matvanor. Om man sen kan hålla de förbättrade matvanorna efter man slutat med glucosanol så är det nog väl värt det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mikaela!
      Först och främst, jättekul att din vännina gått ner i vikt och mår bra.

      Mitt största problem med mediciner eller sk. snabbkurer vid viktminskning är just det du skriver själv, att kunna hålla de förbättrade matvanorna utan "hjälpen". Min filosofi är och kommer alltid att vara att en sund livsstil utan mediciner och pulverdieter är det bästa sättet att gå ner i vikt (om det är målet) och/eller att må bra. Men vi är alla olika och har olika behov.

      Jag önskar din vännina lycka till och är hon intresserad av lchf är hon välkommen att besöka min blogg :)

      Radera