torsdag 22 december 2011

Resan: Tulum

Efter en ganska lang men helt okej resa fran USA till Mexico landade vi pa on Conzumel. Darifran tog vi farja till fastlandet, Playa del Carmen och darifran reste vi vidare med bussen som gud glomde till byn, Tulum. Val framme motes vi av paradiset gud inte hade glomt. Vi bor pa stranden i en jattemysig bungalow och utanfor fonstret ar det sand och hav sa langt ogat kan na!

I tisdags borjade var dykkurs. Tillsammans med ett par fran Schweis begav vi oss till cenotes (vattengrottor) dar vi dykt i tva dagar. En valdigt haftig upplevelse. Dock kan vi konstatera att dykning ar en fralig sport. Igar nar vi kom upp till ytan igen, sa spottade jag blod. Min nasa sag ut som om den gatt en match mot Mike Tyson. Nasryggen hade svullnat upp rejalt eftersom mitt cyklop hade suttit for tajt. Men inget stoppar oss, sa pa`t igen bara.

Idag skulle vara sista dagen pa kursen men da vadret inte riktigt ar med oss bestamde vi oss for att gora dom sista dyken i morgon, pa min fodelsedag istallet. Bade vi och var Davingmaster var helt overens om detta. Han ville verkligen gora dom andra dyken i havet med oss sa beslutet kandes helt ratt. Da vi fick en hel extra dag med tomt schema tog vi taxi in till Tulum, down town dar vi nu sitter och bloggar vid var sin dator. 12 pesos i timmen tar dom betalt, vilket ar 6 kronor i timmen. Vi har rad konstaterade vi och tog besamde snabbt att vi till och med kan unna oss var sin dator (ni forstar ironin hoppas jag).

Mexico ar ett underbart land med vanliga manniskor, billg och god mat, fantastiska drinkar och massor att se och uppleva. Kort och gott, vi trivs! I morgon ska det firas fodelsedag, eftersom nagon i resesalskappet fyller 30 ar. Den 25/12 reser vi tillbaka till on Conzumel dar mer av det goda livet vantar pa oss.

Fortsattning foljer...

//Theres

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar