måndag 2 juli 2012

"Gymtessan" rapporterar

Vill börja med att skriva att Gymtessan inte är mitt påfund till smeknamn men jag kan leva med det (hehe). 


De flesta proteinpulver och proteinbars som finns på maknanden har ett högt eller relativt högt innehåll av kolhydrater. Det i säg är inte konstigt men som lchf:are vill jag undvika kolhydrater, både i mat och i mina kosttillskott. Men nu har jag funnit både ett protienpulver och ett recept på lchf-proteinbars med lågt kolhydratsinnehåll. Tummen upp! Många av er kanske tycker att jag inte behöver extra tillskott och att mat efter tärning räcker, och ja ni har en poäng men jag har å andra sidan ett (stort)problem. Efter träning har jag väldigt svårt att få i mig både vätska och mat. En shake eller en bar i det läget är då att föredra än att vänta i två timmar innan kroppen får nytt bränsle. 


Hur som helst, mitt nya proteinpulver heter 3 whey och går att köpa på på nätet (klicka här). Jag köpte tre smaker, vanilj, choklad och cocke cream. Har testat choklad och wow, en stor skillnad i smak från mina tidigare pulver, riktigt gott. 


Receptet på proteinbars hittade jag på Therese Nilssons blogg Stay fit (klicka här). Det är lite meck att göra dom men det är det värd. Hur bra som helst att ha i frysen och bara plocka fram en och ha efter tärningen eller som ett mellanmål när man är på språng. 


Proteinbars - LCHF


Botten
Du behöver:
4 dl mandelmjöl (ca 150g)
0,5 dl Stevia strö
1,5 dl vassleproteinpulver med vaniljsmak
2 tsk bakpulver
1 dl äggvita (cirka 4 ägg)
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl kokos

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt äggvitan och rör till en deg. Platta ut i smord ugnsform (våga smöra formen mycket annars fastnar det). Blöt händerna så går det lättare att trycka ut degen i formen. Grädda i cirka 25 minuter. Skär i barsbitar, 12-14 stycken. Torka sedan barsen i 50 grader 2 timmar. Ta ut ur ugnen och låt stå på köksbänken över natten. På morgonen är de torra bars. 


Fyllning (jag halverade ursprungsreceptet eftersom det blev för mycket. Det är alltså mina mått du kan läsa här)
Du behöver:
50 g vassleproteinpulver med kolasmak
0.60 dl vatten 
2 msk jordnötssmör (jag använder ett ekologiskt och sockerfritt givetvis)

Gör så här:
Blanda först proteinpulver med vatten. Tillsätt sedan jordnötssmör och rör till en jämn massa. Använd en stavmixer om det är svårt att få smeten jäm. Bred ut en klick på varje bar med en sked. Ställ i frysen i minst 30 minuter eller till dom har stelnat.


Topping
Du behöver:
150 gram mörk choklad (70%)
Gör så här:
Smält chokladen i ett vattenbad. Pensla barsen runt om. Packa in var och en av barsen i folie och förvara i kylen/frysen. 


//Theres





2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du testat! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har testat att göra dom men är på semester just nu så har inte testat att äta dom, ska bli spännande att göra.
      Tack för receptet! :)

      //Theres

      Radera