tisdag 18 september 2012

Varldens storsta (the american style)

I Usa ar allt stort, det vet jag sedan innan men att varldens storsta aquarium, Georgia Aquarium, lag i Atlanta visste jag daremot inte. Men nar det nu gjorde det var vi ju sjalvklart tvunga att besoka. Sa efter ett pass pa gymmet (far val erkanna att jag tranar mer pa min semster an hemma. Gym pa varje hotell gor det mycket lattillgangligt) packade vi bilen full med alla packning (tva packpacker ryggsackar, en resvaska och tva vanliga ryggsackar) och stallde in GPS:n: mot varldens storsta aquarium. 

Det fanns sex olika rum som alla hade olika teaman. Vi fick bland annat se valhajar, hajar, oranga clownfiskar (hitta Nemo fisken), uttrar, salar (!), ja allt mojligt. Det frackaste rummet var nog Ocean Voyager, dar fick vi bland annat se tre stora valhajar. Maktigt att se dom sa nara anda. I rummet som kallades Tropical Diver hade dom byggt upp barriarrevet utanfor Asien/Australien. Dit ska vi resa en dag och dyka sa vi fick helt enkelt se en forsmak av vad som komma skall. I biljettpriset ingick det aven en delfinshow. Inga hoga forvantningar men oj vad overraskade vi blev. En show the american style minst sagt. Inte nog med att delfinerna showade med sina tricks det var ljus och ljudeffekter utan dess like och det hela utspelade sig som en musikal. Positivt overraskade helt enkelt. 

Val tillbaka i bilen styrde vi mot Florida, var nionde delstat och aven den sista. Vi ar just nu hos Jennifers och Martins van Magnus i Tallahassee och bor hos honom i tva natter. Vi fick ett varmt valkomnande nar vi anlande igar kvall trotta efter nastan fem timmars bilresa. Idag ar vadret tyvarr inte med oss (tank dig Goteborg fast varmt, tropikerna snarare) sa vi ska utforska stans shoppingcenter och se vad Florida kan erbjuda. Men forst, kaffe eftersom var van inte dricker kaffe (ar han den anda svensken som inte dricker kaffe tro?).

Fortsattning foljer...

//Theres

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar