söndag 12 augusti 2012

Korvbröd? Ja tack

En grillad korv är aldrig fel men snabbmat är ett big no no inom lchf. Men (det finns ofta ett men) om man gör sin egen snabbmat så kan man äta både pizza, hamburgare och korv, precis som förr. Skillnaden är att den är hemmalagad, godare (en smaksak) och definitivt nyttigare.  

Jag har testat att baka korvbröd och det blev kanonbra så därför vill jag bjuda på receptet som jag hittade här.

Korvbröd lchf (6 korvbröd)
Ingredienser:
4 stora ägg
1 krm salt
50 g smält smör
1dl vatten
1 dl kokosmjöl
0,5 dl bakerix
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
sesamfrön


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg poröst med elvisp. Tillsätt smält smör och vatten och vispa. Blanda de torra ingredienserna och häll i smeten. Blanda väl och låt svälla 5-10 minuter. Fukta händerna ordentligt med vatten och ta ut degen ur bunken. Dela upp i 6 lika stora delar och forma till 6 rullar drygt 10 cm långa. Se till att ha händerna fuktade hela tiden för annars klibbar degen. Lägg på plåt och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 min.


//Theres

2 kommentarer:

  1. Åh såg ju jätte gott ut! Måste bara köpa bakerix, finns det på ica? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Kul att du hittat hit :) Bakerix har jag köpt på lchfbutiken på nätet. Lycka till med bakandet!
      //Theres

      Radera