lördag 25 december 2010

Resan. Juldagen

Idag har vi akt fran Colombo till Galle eller Goll eller Gall beroende vem som uttalar det. Vi bor i en liten stad cirka 30 minuter innan Galle. Hotellet ligger pa stranden och vi har havsutsickt, utan att sta pa balkongen med en spegel vinklad...! Var chauffor guidade oss runt i staden Galle och fick aven hjalpa till att kopa harfon och deoderant. Mammas vaska saknas fortfarande. 

Nu pa kvallen har vi shoppas klader, bade mamma och jag. Mamma har sytt upp en klanning och en sarong. Hon ar lite langre an en genomsnittlig singales eller svenska for den delen ocksa. Allt ar billigt och landet ar vacker. Var chauffor berattade om Tsunamin som tog 65.000 manniskors liv pa Sri Lanka. Vi fick se vad flodvagkatastroffen forstorde och hur den odelade ett land for exakt 6 ar sedan. Kandes i hjartat nar han berattade. Det finns sa mycket att beratta, intryck, mat, manniskor, allt. 

God jul i efterskott fran Sri Lanka dar vi just nu gar runt i klanning och flipp-flopps nar klockan ar 8 pa kvallen. Livet ar bra gott!!

Fortsattning foljer... 


//Theres

1 kommentar:

  1. Juldagen Kl 17.05 God JUL i efterskott!
    Vad säger man, när jag har läst er blog herregud hur kan man råka ut för allt detta! Som jag förstår har du inte fått träffa din mamma, finns det möjlighet senare under er resa eller är det helt kört? Det var ju inte detta ni hade tänkt er.
    Hoppas ändå att ni får uppleva massor av fantastiska saker. ibland blir det inte vad man har tänkt sig!!!!!!
    Vi har firat jul hos Stefan igår alla var där även tomten. Idag är det 13 g kallt tagit en promenad i solskenet, Timmervik är fantastiskt just nu, lite för kallt! Vi tänker på er, massor av kramar! Ewa vi har koll på ditt hus!
    Gunilla o Bosse

    SvaraRadera