onsdag 29 december 2010

Resan. Te, Kandy och vaskjakt

Allt hander pa en och samma gang och sa har det varit sen vi kom. Idag vaknade vi pa vart hotell i Neuwara Eilya uppe i bergen. Dit kom vi igar via den slingrigaste vag jag nagonsin akt pa (Alperna slang dig i vaggen!!). Vi fick besoka en tefabrik och dar fick vi en guidad tur. Sri Lanka star for 40% av allt te i varlden. Imponerande siffra. Givetvis fick vi smaka pa en kopp akta, ny -och narproducerat te fran fabriken. 

Farden gick sedan vidare till staden Kandy dar vi bor pa ett jattefint hotel. Vi stormtrivs. Vi har under dagen besokt en jattestor botanisk tradgard och efter det blev det traditionellt lankesiskt spa. Jag har varit pa en hel del spa i mitt liv men det ar alltid nya upplevelser beroende pa var jag ar. Givetvis sa aven denna gangen. Massage fran topp till ta inklusive kroppens framsidan (las mage och brost). Dar efter fick vi krypa ner i nagot som liknade en kista, enbart huvudet stack fram, ett sa kallt steam-bath (angbad). Mamma fick panik nar varmen kom, hon kan ju inte anns ga in i en bastu sa angbad var inte rikitgt hennes grej. Darefter fick vi duscha av oss cirka 46 liter olja som massoren hade kladdat in oss i. En annorlunda men trevlig upplevelse och valdigt prisvard dessutom. 

Foljetongen om mammas vaska tar kol pa oss eller i alla fall mig. Jag tal inte langsamma och veliga manniskor och lankeser ar tyvarr detta i kombination. (Anda gangen dom inte ar langsamma ar nar dom kor bil. Da ar det den som tranger sig mest som kommer fram vilket resulterar i att alla tranger sig samtidigt. Gissa hur det slutar!).
Idag fick vi efter 7 dagar (!) tag pa Sri Lanka airlines och deras bagage service. Eller service ar val att ta i fran tarna att kalla det. Dom pastar namligen foljande, att dom har ringt vart hotell dar vi forst bodde men att hotellet inte hade nagon gast med namnet Ewa Widen Borjesson och nej det hade dom inte men dom hade en gast som hette Theres Borjesson med gast. Den var for svar tydligen!? Vidare fick vi reda pa att dom haft vaskan pa flygplatsen sen den 23 december men att dom inte visste vart den skulle levereras eftersom hotellet inte hade nagon gast med det namnet som stod pa vaskan. Pa vaskan stod tva telefonnummer, mitt och mammas, aven flygplatsen fick dessa tva nummer nar vi anmalde vaskan forsvunnen. Att ringa dessa nummer och kolla var vi bodde, nej det var tydligen ocksa for svart. Att dom sen inte kan lasa innantill pa sina egna papper dar alla vara uppgifter om hotel och telefonnummer etc finns gor inte mig mer lugn och det marke nog Sri Lanka airlines idag, med all ratt!

Fortsattning foljer...

//Theres

1 kommentar:

  1. Hej på er! Nu har det blivit nyårsafton om än så lite än. Jättekul att följa er på resan- Det ska bli intressant att få höra ALLT om Teet, kul att jämföra med Kina,,, I morgon ska vi åka till Stenungsund för att fira nyår med det vanliga gänget (blir nog 38 gången!!!). Ja helt säkert att vi åker är det ej för vi har drabbats av en barnbarn förskylning!! Ha det så bra och välkommen hit på hemvägen! Nu ska ja sova lite så God Natt Kramisar Gulli den hostande kapten hälsar!

    SvaraRadera